Kvasná zátka - biela
Jednotková cena (kus):
s DPH: 5,00€
bez DPH: 4,17€
Číslo položky:
V11Značka:
ZOTTELProdukt sa nachádza v nasledujúcich kategóriách:
Príslušenstvo vinárstvaPopis
Výrobcom vína je dobre známy problém izolácie muštu a vína od neželaných baktérii a vôní z okolitého vzduchu počas búrlivého alkoholového kvasenia, ale i neskôr keď kontakt vína so vzduchom môže do veľkej miery pokaziť plody Vašej celoročnej práce.
Univerzálny filter - to je to pravé riešenie takýchto problémov.
Je to jednoduché ale veľmi účinné zariadenie. Hodí sa vinohradníkom, do reštaurácií a i inde, kde sa víno kupuje a kde sa i kvôli slabšej spotrebe rado pokazí.
Popis filtra :
Univerzálny filter je vyrobený z plastiky a dáva sa na vínové nádoby a sudy namiesto obyčajných kvasných zátok. Pracuje na základe princípu sifóna. Plyny, ktoré vznikajú počas alkoholového kvasenia prechádzajú z vnútornej do vonkajšej časti filtra cez vodu ktorá slúži ako záporná tekutina a vychádzajú von.
Než začneme vypúšťať víno cez kohútik (ventil) treba vodu vo filtri zameniť tekutinou ktorá dezinfikuje a zároveň na seba viaže kyslík – takže tu neprichádza k oxydácii vína.
Použitie :
Univerzálny filter sa v praxi ukázal ako účinné filtračné zariadenie používané od začiatku alkoholového kvasenia až po konečnú spotrebu vína.
Filter použite i vtedy keď víno už vypúšťate na kohútik (ventil).
Univerzálny filter odporúčame použiť i v priestoroch kde je menlivý vzduch a i tam kde sa popri víne odkladá i rôzna zelenina, zemiaky, kapusta,…
Po tom čo sme víno prvýkrát pretočili (stiahli) – zameníme vodu (ktorá nám slúžila na začiatku ako záporná tekutina) s 2% roztokom oxidu siričitého ničiacim rôzne škodlivé baktérie, ktoré by mohli spolu so vzduchom zísť do suda a pokaziť víno. Roztok oxidu siričitého vymie�?ame raz do mesiaca alebo aj častejšie - záleží to od častého používania – vypúšťania vína. Víno treba vypúšťať pomalšie. Teplota v miestnosti by nemala byť väčšia ako 20 °C.
Použitie takéhoto univerzálneho filtra sa Vám bohato vyplatí. Vaše víno ostane bezchybné a bez nepríjemnej chuti, ktorá vždy a okamžite vie prezradiť slabého vinára.
Univerzálny filter - to je to pravé riešenie takýchto problémov.
Je to jednoduché ale veľmi účinné zariadenie. Hodí sa vinohradníkom, do reštaurácií a i inde, kde sa víno kupuje a kde sa i kvôli slabšej spotrebe rado pokazí.
Popis filtra :
Univerzálny filter je vyrobený z plastiky a dáva sa na vínové nádoby a sudy namiesto obyčajných kvasných zátok. Pracuje na základe princípu sifóna. Plyny, ktoré vznikajú počas alkoholového kvasenia prechádzajú z vnútornej do vonkajšej časti filtra cez vodu ktorá slúži ako záporná tekutina a vychádzajú von.
Než začneme vypúšťať víno cez kohútik (ventil) treba vodu vo filtri zameniť tekutinou ktorá dezinfikuje a zároveň na seba viaže kyslík – takže tu neprichádza k oxydácii vína.
Použitie :
Univerzálny filter sa v praxi ukázal ako účinné filtračné zariadenie používané od začiatku alkoholového kvasenia až po konečnú spotrebu vína.
Filter použite i vtedy keď víno už vypúšťate na kohútik (ventil).
Univerzálny filter odporúčame použiť i v priestoroch kde je menlivý vzduch a i tam kde sa popri víne odkladá i rôzna zelenina, zemiaky, kapusta,…
Po tom čo sme víno prvýkrát pretočili (stiahli) – zameníme vodu (ktorá nám slúžila na začiatku ako záporná tekutina) s 2% roztokom oxidu siričitého ničiacim rôzne škodlivé baktérie, ktoré by mohli spolu so vzduchom zísť do suda a pokaziť víno. Roztok oxidu siričitého vymie�?ame raz do mesiaca alebo aj častejšie - záleží to od častého používania – vypúšťania vína. Víno treba vypúšťať pomalšie. Teplota v miestnosti by nemala byť väčšia ako 20 °C.
Použitie takéhoto univerzálneho filtra sa Vám bohato vyplatí. Vaše víno ostane bezchybné a bez nepríjemnej chuti, ktorá vždy a okamžite vie prezradiť slabého vinára.
Ilustračný obraz!